torsdag den 31. maj 2012

Nye gamle kjoler

Er I klar over hvor mange fine gamle kjoler man kan vælge imellem, hvis har en en talje på 20-22 tommer? Mange! Men det har jeg desværre ikke. Jeg er en helt almindelig størrelse medium, så jeg blev gevaldig glad da jeg fandt denne "halvtredserne i firserne" kjole på Etsy:

Den er utroligt fin i virkeligheden. Detaljen med den lille "cape" foroven gør den superelegant, og bindebåndet giver en rigtig go' figur. Jeg har allerede planlagt at tage den på til søde ægtemands halvtredsårsfødselsdag til august. Og så tror jeg den kostede ca. 200 danske kroner. Oveni det gav den flinke sælger (faktisk har jeg altid kun mødt supersøde sælgere på Etsy.com) 20% rabat, og så var det ikke svært at bestemme sig for denne her:

Det er nok en tidlig halvfjerdser, men den er også supersød og meget anderledes fra hvad jeg ellers har i mit garderobeskab. Jeg kan rigtig godt li' alle de mange bittesmå rosenknopper, men jeg kan ikke rigtig enes med bindebæltet. Jeg har prøvet med forskellige andre bælter, men det er heller ikke rigtig godt, så nu er jagten gået ind på et passende bælte i genbrugsbutikkerne.

mandag den 28. maj 2012

torsdag den 24. maj 2012

Trille, min fars første bil

Det er vist ved at være på tide med en bilhistorie.

Trille var min fars første bil, en pilrådden Morris 8 fra 1936, som han fik i 18 års gave af sine forældre. Den var så rådden at han bogstaveligt talt var ved at gå gennem bunden på den, men det var nok hvad der var råd til. Far ønskede sig en MG, men det var der ikke råd til og Morris'en havde jo næsten formerne.

Fars halvbror fik så til gengæld et lillebitte sommerhus, som nu er skur mellem min søsters og mit sommerhus. Min far fik lov af sin mester til at ligge og lave den i garagen på sit arbejde. Han skilte den totalt ad, ordnede alt, nye fjedre, helt ny bund, ny kaleche og fik den malet. Det tog ca. et halvt år før den kørte ud af garagen.
Er de ikke søde? Mine forældre i 1965.

Men Trille kunne ikke holde til fars kørsel i længden, for han var - med egne ord - en ung lømmel, der fløj for lavt. Når de skulle køre fra København til Møn, gik den i stykker indtil flere gange, og far lå og reparerede den i grøftekanten. For at den kunne flyve lidt hurtigere, satte han senere en Austin Sprite motor i den, men det blev vist alligevel for drabeligt.

Da jeg var lillebitte stod jeg på bagsædet (der var ikke noget der hed seler og børnesæder og lignende pjank den gang), og nussede far i håret, hvilket bevirkede at jeg fik træk i øjet, for jeg må have stået ud for en revne i kalechen. Men der var ingen der kunne forstå hvorfor mit ene øje altid løb.

Far havde Trille i otte år, så solgte han den til en gut fra gaden, som var musiker.

Jeg har altid elsker Trille, og synes stadig det er den sødeste bil der findes. Mange, mange år senere kom der en Trille til, nemlig søns lille veterantrædebil, som morfar fandt på lossen og hans far satte i stand:

mandag den 21. maj 2012

torsdag den 17. maj 2012

Kærlighed er ...

at ramme ved siden af:
Jeg har været sammen med søde ægtemand i 32 år nu, og mange tror at vi aldrig skændes. Det gør vi, det vil sige det er heldigvis meget lang tid siden sidst, men her i weekenden gik det galt - bogstaveligt talt, for koppen jeg kastede efter ham ramte ved siden af, så vores fine vitrineskab smadrede. Jeg brugte hele formiddagen på at rydde op og gøre rent, for sådan en halv kop kaffe række vidt, når man kaster den.

Sigter godt, men rammer skidt - heldigvis!

mandag den 14. maj 2012

torsdag den 10. maj 2012

Supernemme krøller

Kunne du også tænke dig at komme sovende til krøller? Det vil sige nogen som har taget under to minutter at rulle op, så se med her:

Det er intet mindre end genialt - tager ingen tid og koster ingen penge. Man kan også bruge "sokkeknolden" til at sætte håret med, se mere her:


mandag den 7. maj 2012

torsdag den 3. maj 2012

Verdens nemmeste neglekunst

Jeg kalder den "omvendt manicure", supernem og simpel, men alligevel bliver den bemærket alle vegne:
Søn gjorde sig megen umage med at tage billedet, så mine hænder ikke var "lige så rynkede som en firsårigs". Tak, søde søn. Vinklen er dog en anelse underlig, men det går simpelthen bare ud på at finde to modsatte farver, som alligevel "matcher" og så male de fire fingre i hver af farverne, og spejle tommelfingrene.

Her her nogle eksempler på "modsatte" farver jeg har brugt:
Nails Inc, som nærmest er hakket-flæskefars-farvet (adr!) og Essies vidunderlige Navigate Her. Nails Inc er kun købt for at pynte på toppen af min neglelakkommode, hvor jeg har en mindre samling af sjove og fine neglelakflasker stående:

Denne Essie kombination brugte jeg ret meget sidste sommer:
Lovie Dovie og Lapis of Luxury.

Disse to købte jeg via en negleblogger i Australien og de er også superfine sammen:

Man kan selvfølgelig pynte yderligere med f.eks. prikker eller franske glimmerkanter.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...