torsdag den 27. september 2012

Ny hår-gadget

Jeg har investeret i en hår-gadget jeg ikke vidste jeg ikke kunne leve uden - en "Sculpture Pin Curler":
Se lige en fin vintage-æske den kommer i.

Det er egentligt bare et plasticrør med en kam i hver ende, som man kan bruge til at rulle sit hår op på, når man skal lave gammeldags sneglekrøller man sover med. Man får også en lille folder med tips og frisurer med:

Jeg har aldrig prøvet at lave sneglekrøller (pin curls) med fingrene, men denne her var virkelig nem at bruge, og jeg sov også fint med alle hårnålene i. Dette er det færdige resultat (se bort fra hende den sure gamle dame og nøjes med at beundre krøllerne, der er jo en grund til at jeg har valgt at stå bag kameraet):

Veronika Lake go home! Eller ikke helt. Jeg rullede håret op tørt og sprayede sporadisk med vandundolationsvæske, jeg skulle nok ha' brugt noget mere. Men krøllet er det blevet og af et første forsøg at være synes jeg faktisk det er ret godt.

Dimsen kan købes hos Vintage Hair.

mandag den 24. september 2012

torsdag den 20. september 2012

Neglekopi

På færgen til Tyskland købte jeg OPI's "Piroutte My Whistle", en virkelig speciel glimmerlak med småt blankt glimmer og større matte stykker. Men jeg skulle jo ha' noget under den, så det blev Color Clubs "Take Me to Your Chatau", som lignede en fin og sart babylyseblå. Den overraskede lidt, for den blev temmelig swimmingpoolspangfarvet da den kom på. Et par dage senere købte jeg nogle franske klistermærker - som var aldeles elendige. De gik i stykker allerede da jeg skulle sætte dem på og sad overhovedet ikke fast. Men Søde Ægtemand syntes det var vildt flot:

Så da han fyldte rundt og vi skulle ha' stor havefest, og jeg spurgte ham hvilke negle han kunne tænke sig jeg lavede - så ønskede han sig gudhjælpemig en kopi af de kiksede klistermærker. Jeg synes faktisk at min kopi blev flottere:

mandag den 17. september 2012

torsdag den 13. september 2012

Orden i billeder

I sidste uge skrev jeg om at fotografere på manuelt vs fuldautomatisk, og nævnte at jeg tager mange billeder, og at jeg også sletter rigtig mange af dem bagefter. For problemet med digitale billeder, tror jeg, er at folk ikke rydder op - og ryddes op skal der sgu!

Jeg har for mange år siden opfundet følgende træstruktur i mine billedfoldere:

Billeder
     2012
          2012-08-12_Harzen_ferie

Det vil sige, jeg har en hovedfolder som hedder billeder, som ligger på den harddisk jeg har alle mine filer på.  Jeg har to harddiske - en jeg installerer på og en jeg gemmer på. Derunder er der årstal og derunder igen er der iso-formatet for årstal og dato, således at rækkefølgen altid er korrekt. Jeg bruger ikke mellemrum og heller ikke æøå i mine filnavne, da jeg er gammel it-nørd og har set hvad et ø, kan gøre ved et helt netværk. Gammel vane, måske er det ligegyldigt nu. Jeg bruger underscore (_) i stedet for mellemrum. På den her måde er det også nemt at tage backup til en ekstern harddisk, for jeg tager simpelthen bare en kopi af hovedfolderen "Billeder".

Når jeg så har kopieret  alle billeder fra mit fotokort til en folder ala ovenstående, så går jeg i gang med at grovsortere - og det nemt. For de allerførste der ryger er deciderede fejlskud, og heri tæller også alt der er over- eller underbelyst. Ud med dem! Derefter bli'r de set igennem et par gange til, og nu ryger billeder hvor folk ser tåbelige ud (det vil jeg selv takke andre for at gøre) og billeder som er ligegyldige. Jeg spørger meget mig selv om jeg gider se på det her om ti år? Hvis ikke må det ud. Mange billeder siger heller ikke rigtig noget, de ryger også. Og så er der alle dem hvor jeg har eksperimenteret - der kan jeg sidde længe og skifte frem og tilbage, før jeg har besluttet mig for hvilket jeg beholder. Jeg aflæser selvfølgelig også billedets "Egenskaber" ved at højreklikke på det og klikke "Detaljer", så jeg lærer noget af min eksperimenteren.

Jeg håber har inspireret jer til at rydde op og holde orden, sådan at jeres billeder også bli'r interessante for både andre og jer selv om ti års tid. :)

Hov, bemærkede I det? Et indlæg om billeder - uden et eneste et af slagsen. Det går jo ikke, så her får et næsten godt et af mig (tak søster) i min fine kjole til Søde Ægtemands halvtredsårshavefest:

mandag den 10. september 2012

torsdag den 6. september 2012

Manuelt vs automatisk

Jeg holder meget af at fotografere. Jeg påstår bestemt ikke at jeg er ekspert, men jeg kan se motiverne og det tror jeg er vigtigt. Jeg tager altid rigtig mange billeder og sletter som regel mellem 50-70% af dem, for jeg eksperimenterer en del med manuelle indstillinger. Jeg har to kameraer: et Canon EOS 450D, det jeg fik i julegave af Søde Ægtemand. Og jeg ønskede mig specifikt 450'eren, da det var den model alle nørderne på nettet lovpriste. Til det har jeg købt et lækkert all-round objektiv, et Canon 18-200, som kan bruges til stort set det hele. Jeg har også købt en dejlig stor blitz og nærlinser, så nu er jeg dækket ind. Men det er jo både stort og tungt og ikke altid lige nemt eller praktisk at slæbe med sig, så jeg har også investeret i et lille fikst Canon Ixus 310, og når nu fotohandleren skulle specialbestille det til mig, bestemte jeg mig for et lyserødt. :)

Det er smart, for det kan også tage semi-manuelle billeder. Jeg bruger meget AV, det vil sige blændeprioriteret, hvilket tit kan gøre en kæmpeforskel sammen med korrekt ISO, se bare her:
Den lirede lille Trabant er her taget i hotellets parkeringskælder på fuldautomatisk - dødssygt billede.

Her er den så taget med ISO 800 og en forholdsvis lille blænde:
Det er jo noget helt andet, for sådan så det jo faktisk ud i virkeligheden. Problemet med lille blænde og høj ISO er at man skal øve sig i at holde kameraet helt stille, for ellers bliver det sløret. Det er her et stativ er en go' ting, men hvor tit har man lige sådan et i lommen? Men hvis man sørger for at stå solidt på begge ben, holde kameraet med begge hænder og albuerne ind til kroppen, tage en dyb en indånding og skyde - så plejer det at gå ret godt.

Jeg har gået på to fotokurser, det første blev holdt af en ung fyr, som var virkelig dygtig, han var desværre bare ikke særlig dygtig til at lære fra sig, så jeg blev mere forvirret end jeg lærte noget. Et par år efter gik jeg hos en yngre kvinde og der faldt tiøren for mig - nu fotograferer jeg glad på manuelt.

Hvis du vil læse lidt grundlæggende om fototeknik har Sophie skrevet rigtig godt om der her (på både Norsk og Engelsk).

mandag den 3. september 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...