torsdag den 28. august 2014

Nye gamle kjoler

Når man er halvtredsernørd er det ikke så tit man får nyt tøj, bogstaveligt talt. Men jeg har været heldig at føje lidt til samlingen på det seneste.

En fin rød figursyet kjole fra først i tresserne, fundet på et loppemarked:
Vintage sixties dress
Den er lidt for stor, men hvis ikke jeg kan sy den ind, så ryger den til salg i min butik.

En anden fin tidlig tresserkjole jeg fandt på et loppemarked:
Vintage sixties dress

 Se lige den brocheagtige detalje på kraven, så fint:
Vintage sixties dress

Og så har jeg været heldig i Brittanys butik Vintage Under Thirty. Denne stribede kjole bliver jeg glad for til vinter, og jeg har masser af grå cardiganer som vil være fine over den:
Vintage dress

Denne fine halvtredsersag fik jeg også for en slik i samme butik:
Vintage fifties dress
Den skulle der arbejdes lidt med, jeg syede en ny lynlås i siden og lagde den ned, det var det.

En virkelig fin basisnederdel i en skøn mørkegrøn farve (ikke petrol-agtig, som på billedet), som jeg ved at jeg bliver glad for til vinter:
Vintage fifties skirt

En tidlig tresser ternet sag, med nogle pletter som jeg har arbejdet med at få af:
Vintage sixties dress

Fra The Vintage Studio har jeg købt to fine halvtredserkjoler:
Vintage fifties dress
Halvtredser silhuetten er enten kropsnær, som her (i ren uld, så der skal en underkjole under) eller med et generøst skørt, som man kan tage et strutskørt under. Jeg kan godt lide at ha' et mix af begge typer i min garderobe, så det ikke bliver for stereotypt.

Jeg har længe manglet vinterkjoler, så denne ternede skønhed blev også straks klikket i kurven:
Vintage fifties dress

Jeg har nemlig regnet på det - i Danmark kan vi kun bruge sommertøj i tre måneder, hvis vi er heldige. Så jeg behøver ikke mere sommertøj.

Og så kom jeg til at købe denne enkle Halloween cardigan, som jeg formoder er fra firserne:
Vintage Halloween cardigan
En af de fineste jeg har set længe, så nu mangler jeg bare at finde en lige så fin jule-cardigan.

Hvis I gerne vil se mig med kjolerne på, er det på Instagram det foregår, for der er billeder så små at man ikke kan se hvor gammel og ufotogen jeg er.

Og det her har ikke noget med tøj at gøre, men jeg kunne simpelthen ikke lade disse skønne gamle curlere gå min næse forbi:
Vintage curlers
De er både pæne, dekorative og brugbare - hvad mere kan man ønske sig? ;)

Den fine gulddekorerede æske i lukket tilstand.
Vintage curlers

torsdag den 21. august 2014

Kunsten at pakke

Jeg er egentligt ikke typen der rejser let. Hvis det stod til mig, slæbte jeg helst ALT mit tøj, sko, makeup og smykker med. Men med alderen er jeg blevet bedre til at begrænse mig. Jeg er mange gange kommet hjem og har lagt det meste rent på plads igen, og er så begyndt at bemærke hvad det er jeg rent faktisk bruger på ferien. Det afhænger selvfølgelig af årstiden og hvor man skal hen. I sommerferien skulle vi en uge til Østrig, og der er vejret meget ala Danmark, det vil sige man kan risikere både sol og varme, men også regn og kølige dage.

Et startertip er at skrive lister. Det elsker jeg, det er en del af at glæde mig til selve ferien, at notere hvad vil jeg have med og hvad har jeg brug for. Når man har lavet en go' liste, kan man genbruge den, for der er noget man altid skal ha' med. Her har jeg linet det hele op og min ældgamle kuffert er bestemt ikke særligt stor og har heller ikke hjul, hvilket også hjælper mig med at begrænse mig:
Packing a vintage suitcase

Hvad har jeg pakket denne gang? Her ligger til højre to par capri bukser, et par lange bukser og en nederdel. Til venstre ligger fem bluser (tykke og tynde) som passer til alle bukserne og nederdelen, og et sjal med gamle landkort, som ikke passer til noget af det:
Packing a vintage suitcase

Derudover pakkede jeg tre kjoler, som er fine med både flade og høje sko og en trøje eller sjalet over. De ligger let sammefoldede øverst i kufferten, så de ikke bli'r krøllede, men det er nu kun den lyserøde som laver en smule folder:
Packing a vintage suitcase
Tricket er at folde tøjet så lidt som muligt. Man kan også rulle det, men det har jeg aldrig været tilhænger af.

Undertøjet er lyserødt, for det er usynligt under alt tøjet. Ajjjj, hun viser os sit undertøj! Nej, jeg gør ikke, det er bare et par bunker lyserødt stof. Min elskede Miracle badedragt med blågrønne blade fra USA ligger til højre. Det er ikke sikkert jeg får brug for den, men jeg har den altid med, for jeg hader at skulle købe en:
Packing a vintage suitcase

Sko, åh sko. Jeg ville helst ha' mindst 20 par med, men her har jeg begrænset mig til fem par, hvor jeg har det ene par på:
Packing a vintage suitcase
De røde ballerinaer passer til bukserne, sølv klip-klapperne er både pæne og praktiske og fylder ikke noget. De sunde, men rimeligt pæne, Rieker sandaler i midten er mine yndlings, for der fantastiske at trave i hele dagen. Og så mine fantastiske gennemsigtige Miss L Fire retro sko, som passer til alt. Til sidst mine elskede Steve Madden rhinstenssandaler, som også er behagelige og passer til alt fra bukserne til de stramme kjoler.

Her er hele molevitten i kufferten:
Packing a vintage suitcase
Til venstre en stabel sammenlagte bluser, til højre en stabel sammenlagt bukser, en tynd hvid trøje (som passer til det hele, kan I se mønsteret?) og sjalet. Oppe ved låget ligger skoene i skoposer, mine er billige fra Søstrene Grene, men de fås også andre steder. Eller man kan nemt sy dem selv eller bruge plastikposer. I midten ligger undertøjet og ovenpå kommer lidt diverse.

Diverse er smykker og elektronik. Her er de smykker jeg medbragte:
Packing a vintage suitcase
Jeg er jo smykkenørd, så meget at jeg har min egen butik, da jeg ind imellem er nødt til at rydde lidt op. Her har jeg pakket min yndlingsring, skifteringen fra Runa, for der har jeg farver til alt i een ring. Og min fine lille æske med magnetiske skifte øreklips fra halvtredserne. Den mørkeblå taske er ved at være gammel, men genial at pakke feriesmykker i.

Se her, sådan ser den ud indeni:
Packing a vintage suitcase
Når man pakker smykker til ferie kan man gå den klassiske vej, f.eks. hvide perler, som altid er godt og passer til alt. Eller man kan pakke efter årstiden i stedet for matche sit tøj. Det har jeg gjort, så jeg har pakket isdessert armbånd, muslingeskalssmykker, mariehøns og strandtema smykker. En smykketaske ala min kan fås på Etsy.

Diverse er også lidt elektronik og ekstra solcreme:
Packing a vintage suitcase
Ja ja, jeg ved godt at jeg kunne hælde musikken på min nye smartphone, men jeg elsker min lille, gamle ZenStone med matchende højtaler.

Og her er så hvad jeg bringer med mig på ferien:
Packing a vintage suitcase

Ikke mere end jeg selv kan bære det. Kufferten i hånden og beautyboksen og min fine nye grønne ferietaske over skulderen.

Beautyboksen er altid færdigpakket, den står simpelthen klar til brug. Jeg har samlet alt i miniformat, og jeg mener virkelig ALT. Men den tror jeg at jeg vil lave et separat indlæg om en dag.

Derudover har jeg altid en bog og nyt ugeblad med.

Et sidste tip er at medbringe tomme plastikposer til snavsetøjet.

Jeg håber I får glæde af mine vejledning, og har I et ferietip, så del det endelig i en kommentar.

mandag den 18. august 2014

torsdag den 14. august 2014

Søns bil

Det er lykken at være søn af en mekaniker - søn er allerede på bil nummer to. Måske I husker at han fik en hvid Polo da han blev 18. Den blev senere byttet til en anden gammel Polo i bedre stand og med bedre motor. Den har han nu gjort smart i samarbejde med hans ferme far, og dele fra dba.dk, for man er jo ikke ligefrem rig som lærling. Resultatet er blevet supergodt og det skulle fejres med en fotosession, hvor jeg fik æren af at være fotograf. Vel hjemme igen har hans gode ven Thore, som er uddannet grafiker, redigeret billederne. Herunder ses resultatet:

Vi kørte ud til Refshaleøen på Amager, hvor der er nogle dejligt gamle og forfaldne bygninger, som var perfekte som baggrund:
VW Polo

Søn har malet bremsetromlerne neongrønne, som kontrast til det sorte:
VW Polo

Vi listede ind i B&W's store hal (den der blev holdt Melodi Grand Prix i) og skød et par billeder:
VW Polo

Da vi var næsten færdige fandt vi ved et tilfælde denne grafittivæg og måtte lige skyde et par billeder til:
VW Polo

Jeg synes faktisk vi var ret gode til at finde forskellige områder at fotografere i:
VW Polo

Det her er et af mine yndlingsbilleder. Jeg lokkede søn til at kravle op på den gamle træstamme og kigge ned på dytten:
VW Polo

Søns yndlingsbillede, taget inde i B&W hallen, håndholdt uden blitz:
VW Polo

Jeg fik også lokket ham til nogle få billeder, hvor han selv er med. Dette er vist ret godt, for det endte som hans Facebook profilbillede:
VW Polo

Og her den stolte ejer:
VW Polo

Da vi var færdige krævede jeg en is i løn, for det var dælme varmt at kravle rundt på asfalten i brændende solskin. Men en superhyggelig dag med drengene, jeg vil huske længe.

mandag den 11. august 2014

mandag den 4. august 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...