mandag den 14. september 2009

Ny actionfilm?

PLOT: det starter med en voldtægt, derefter lægger en flok hævntørstige brødre en snedig plan for at hævne søsteren, hvilket ender i en masse blodige drab.

Ny actionfilm? Næh, det bare et uddrag af min nye bibel (Bibelen på hverdagsdansk), nærmere betegnet 1. Mosebog, vers 34 - læs selv med her (klik op i stort format):

9 kommentarer:

 1. Skrappe sager!

  Jeg synes meget bedre om Sikem end om Dinas brødre. Han var da parat til at gøre skaden god igen. De to andre er nogle ualmindelig ondskabsfulde bæster!

  Dina blev åbenbart overhovedet ikke spurgt af hverken den ene eller den anden part. Sådan en samling mandschauvinister!

  Man bliver jo nødt til at læse fortsættelsen for at finde ud af, om der står mere om Dina. Tænk, hvis hun faktisk gerne ville have været gift med Sikem. Så vil hun sikkert udpønse en snedig hævn ...

  SvarSlet
 2. -> Rasmine, ja, det er virkelig stærke sager, jeg føler mig rigtig godt underholdt. ;)

  Jeg er nu ikke særlig vild med Sikem, tror nu ikke ligefrem at en voldtægt er en måde at starte et lykkeligt ægteskab på.

  Men jeg er flere gange stødt ind i den her type historier, hvor jeg sidder og tænker "jamen, hvad mon kvinden/kvinderne mener eller synes", men sådan var det vist bare dengang. Det er også kun sønnerne som listes gang på gang, måske en sjælden gang imellem nævnes en datter, men så er det også fordi hun har gjort eller bedrevet noget særligt.

  Jeg mailer dig lige ...

  SvarSlet
 3. Jeg er bestemt heller ikke tilhænger af voldtægt, hverken som begyndelsen på et ægteskab eller i nogen som helst andre sammenhænge. Ikke desto mindre synes jeg, at voldtægtsmanden er mere sympatisk end de to sadistiske massemordere!

  SvarSlet
 4. -> Rasmine, det regnede jeg bestemt heller ikke at du var. Brødrene kunne ha' nøjes med at tage livet af synderen, Sikem, og ikke hele landsbyen. Men sådan var det vist kotume dengang.

  SvarSlet
 5. Ja, det var nok kutyme - på de breddegrader. Her i det fredelige Norden havde vi blodhævn, men det gik "kun" ud over familien ....

  SvarSlet
 6. Det kapitel kendte jeg ikke. Men da vi havde vore rektor i religions-historie eller hvad det nu hed, så sørgede han for at vi læste i en komplet udgave af bibelen. Og hvis man bladrede lidt omkring, så var der altså nogle skrappe og blodige historier ligesom den, du har slået op på.

  SvarSlet
 7. -> Donald, det var faktisk dig der inspirerede mig, fordi du nævnte de blodige afsnit omkring Jacob og hans sønner. Jeg er startet fra begyndelsen og har læst mig halvt ind i 2. Mosebog nu, men Rasmine og jeg har startet et nyt projekt med at læse bibelen i kronologisk rækkefølge. Jeg fandt et Amerikansk link, som jeg har oversat og så starter vi ellers 1. oktober. Ifølge min oversatte læseliste skulle det kunne gøres på 365 dage, og det skulle give meget mere mening at læse den kronologisk. Jeg glæder mig til at starte forfra.

  Rigtig go' weekend. :)

  SvarSlet
 8. Wow - I er seje! Ja, at læse Bibelen fra ende til anden er ikke altid lige enkelt. God ide, med det kronologiske - selvom teologerne ikke er helt enige om kronologien heller. Men det vil give meget mere mening og sammenhæng. God læselyst!

  SvarSlet
 9. -> Tro Håb og Kærlighed, TAK! :) Nej, jeg tror heller aldrig at der bli'r enighed om kronologien, og jeg synes også at det bryder handlingen temmelig meget op. Jeg var godt i gang med 1. Mosebog og skal så hoppe over i Jobs Bog, men er nu heldigvis tilbage i mosebogen, som er meget mere spændende. Jeg er glad for at få så venlige ord fra en præst! Og ser endda at du også holder af Mozart. Rasmine og jeg har en Mozart-klub, hvor vi forsøger at få hørt noget af hans skønne musik.

  Rigtig go' weekend. :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...