søndag den 7. februar 2010

Vild med Østrig

Jeg er lige kommet hjem fra en aldeles vidunderlig ferie i Østrig. Vi besøgte Lofer, som er en lille hyggelig by med kun et par butikker og et mindre skiområde. Vi skulle ellers ikke ha’ været af sted i år, da søde ægtemand har ondt alle vegne (gammel sportsmand), så vi var blevet enige om at spare pengene og blive hjemme. Men jeg kender ham jo. Straks efter nytår gik han i gang med at surfe og fandt et skønt hotel i Lofer til ingen penge. Hotellet lå lige ved siden af en å, så når jeg åbnede vinduet kunne jeg høre strømmen, så hyggeligt.
Udsigten fra vores værelse

Vi spiste alt for meget mad, østrigerne er bare go’e til at lave mad og de er eksperter i kager. Jeg har aldrig set så mange fantastiske kager før i mit liv. Slankekuren blev sat på stand by.

Apfelstrudel, min yndlingskage.

Jeg står ikke på ski, så jeg nød freden på værelset, hvor jeg læste eller skrev, og så mødtes jeg med drengene til frokost.
Jeg var blevet udstyret med mit livs første liftkort, så jeg kunne køre op i bjerget til dem hver dag.
Der er simpelthen så smukt og hyggeligt i Østrig. Før i tiden var Italien mit yndlingsland, men efter at være blevet skuffet en del gange, er det Østrig som er blevet min favorit. Alle er så venlige og imødekommende, landskabet er fantastisk smukt – både sommer og vinter – og her er simpelthen så fredeligt og gammeldags hyggeligt.
Jeg har en fornemmelse af at tiden har stået stille de sidste 40-50 år, for her lever folk et meget mindre stresset liv. Mutti går for det meste hjemme, hvor hun lejer enten værelser eller hele lejligheder ud til skigale turister. Husene er ret store. Hun serverer morgenmad og gør rent, nogen steder serveres der også aftensmad. Turisterne er så ude at stå på ski hele dagen, hvor mutti kan gøre hvad hun vil.
Der er kun nogle få butikker i byerne, bl.a. er der kun to tøjbutikker og det er mest traditionel gammeldags Østrigsk tøj, altså store skørter og lederhosen. Til gengæld er der en stofforretning med så mange forskellige slags stoffer og sytilbehør, som jeg aldrig i mit liv har set før. Jeg tror de syer selv, som man gjorde før i tiden. Jeg fandt en butik med nyt og brugt elektronik i byen og han havde et kæmpe udvalg af kassettebånd. Kender I måske nogen som bruger kassettebånd i vore dage? Nej vel. Jeg har faktisk en båndspille og tre julebånd jeg elsker, men jeg er jo også lidt mærkelig. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har set kassettebånd i Danmark. Og så holder butikkerne lukket fra 12-14.30 hver dag, dvs. arbejdsdagen skulle være til at overkomme. Alle virker også meget mere glade og overskudsagtige – hvis det ikke var for det grimme sprog, var jeg flyttet til Østrig for længst.

7 kommentarer:

 1. Velkommen hjem! Det lyder da helt fantastisk.

  Store skørter i forretningerne og et kæmpeudvalg i stof - der må jeg ned!

  Jeg kan bare ikke forstå, hvorfor du synes, at sproget er grimt. Er det den lokale dialekt, eller kan du bare ikke lide tysk?

  SvarSlet
 2. -> Rasmine, Jeg kan ikke fordrage tysk, faktisk har jeg lovet migselv aldrig at lære det, selvom det immervæk kunne være praktisk.

  SvarSlet
 3. PS: jeg har taget en lille ting med hjem til dig, så skal vi ikke finde en Glyptotek søndag snarest?

  SvarSlet
 4. Glyptoteket er lidt kedeligt for tiden, men det ændrer sig jo nok.

  Du har sikkert ikke tid, men der er gratis Mozart-koncert i Konservatoriets (den gamle Radiohusets) koncertsal klokken 20. En Fløjtekoncert og den Gran Partita, om var lidt overvældende i Hvidovre Kirke. Den vil sikkert gøre sig bedre i den store koncertsal.

  SvarSlet
 5. Minsandten, om ikke der er en Monet-omvisning nu på søndag! Jeg havde overset den, fordi der er to andre, som jeg ikke er interessereit i, og der plejer jo kun at være to på den samme dag. Vil du med?

  SvarSlet
 6. Sikke nogle underskønne billeder, Sanne! Jeg har aldrig været i Østrig, men det er en stor fejl, kan jeg forstå.

  Ha' en god weekend!

  SvarSlet
 7. -> Madame, Tak, dejligt at høre at du kan li' mine billeder. Østrig kan varmt anbefales, både sommer og vinter. Også rigtig go' weekend til jer begge. :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...