onsdag den 17. marts 2010

Det er svært at spå ...

især om fremtiden!

Det skal nu alligevel ikke afholde mig fra at være vild med tarotkort. Som de fleste ved er jeg samler, men til forskel fra så mange andre emner, samler jeg ikke på tarotkort, faktisk ejer jeg kun to sæt: Legend: The Arthurian Tarot, som bygger på Kong Arthur legenden, som jeg altid har været fascineret af, og så syntes jeg kortene var så smukke. Det var et sæt som bogstaveligt talt faldt ud af Rasmines taske for en del år siden. Og så ejer jeg selvfølgelig et sæt Rider Waite i miniformat. Jeg synes de er umådeligt grimme og kedelige, men størrelsen er perfekt til rejsebrug, hvor jeg har tid til at studere det grundigere.

Nu har jeg så ved et tilfælde fundet et fantastisk tarotkortsæt: The Housewives Tarot, jamen, altså, det bli'r bare ikke bedre.

Det kommer i den fineste lille opskriftsæske, er opdelt med skillekort, hvorpå der faktisk er opskrifter på bagsiden, og der er en genial lille letlæst bog med.

Billederne er i skønneste 50'er stil, farver og motiver er perfekte:

Og så er der utroligt meget humor i sættet, se bare djævlen:
En stor fed chokoladekage omgivet af alle mulige andre syndige fristelser.

I starten af bogen er skrevet en lille historie om hvordan kortene blev til, det kan man jo tro på eller lade være, men historien er meget sød. Det siges at en perfekt husmor, med styr på alt fra sidste nye mode til hele hytten, velopdragne unger og et lykkeligt ægteskab har opfundet sættet, og at hun afslørede det for sine veninder under et spil bridge, som hemmeligheden på hvordan alting bare artede sig i hendes liv. Hun skulle være endt med at sætte sættet i produktion og blive en succesrig forretningskvinde - gad vide om hendes hjem fortsatte med at være perfekt?

I kan læse den hele historien her (på engelsk).

Nå, jeg må smutte, skal lige stille et par spørgsmål til mit nye tarotsæt. :)

5 kommentarer:

 1. Jeg troede ellers ikke, du synes, det er så svært at spå.

  Jeg kan godt se, at de der housewife-kort er skægge og flot tegnet, men jeg kunne aldrig finde på at anskaffe dem. Et tegn på, at jeg ikke har nogen indre housewife?

  SvarSlet
 2. -> Rasmine, Med dem her bli'r det endnu nemmere, men jeg skal selvfølgelig liiige oversætte hele bogen, du ved. ;)

  Jeg synes de er utroligt søde, sjove og uhøjtidlige, og netop det uhøjtidelige tror jeg kommer til at gøre at jeg rent faktisk får dem brugt. Jeg tror jeg har haft alt for meget respekt for og taget de andre kort alt for alvorligt. Men lad os nu se. De kommer ihvertfald med på landet i påsken. Sender dig en mail om lidt, jeg har tænkt på dig. :)

  SvarSlet
 3. Jamen man skal da have respekt for tarot!

  SvarSlet
 4. Hej Sanne!

  Vilken glad överraskning att du också spår i tarotkort! Jag började 1994 och jag upphör aldrig att förvånas över hur fantastiskt det stämmer! Jag har tre tarotkortlekar (bl.a. Arthurian Tarot som du också har) men den jag använder mest är Cosmic Tarot.

  Om du har sett korten förstår du säkert varför - flera gamla filmstjärnor pryder nämligen korten - som t ex Greta Garbo, Clark Gable och Ingrid Bergman!

  Tack för att du har tipsat om "The Housewife's Tarot" - bilderna är underbara! Jag tror inte jag skulle använda dem till att spå i (jag går väldigt seriöst tillväga när jag spår) men jag skulle vilja ha dem att titta på!

  Kram från Charlotte

  SvarSlet
 5. -> Charlotte, hvor hyggeligt at du læser min blog. :) Ja, jeg er ret vild med tarotkort, og tror at jeg også bliver glad for Housewife kortene, de er virkelig søde, sjove og pæne.

  Jeg tager det også alvorligt når jeg spår, for jeg plejer at ha' ret, men jeg beder andre om ikke at tage det for alvorligt - det er jo kun pap. Jeg må kigge nærmere på Cosmic Tarot, det lyder som noget for mig. Ha' en go' dag, søde. :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...