torsdag den 21. juni 2012

Gamle ALT for Damerne

På Græsted Veterantræf købte jeg fem charmerende ALT for Damerne, alle fra halvtredserne. Dem har jeg nydt så meget at jeg vil dele dem med jer. Jeg har startet med at scanne alle forsiderne, da de nærmest var kunst den gang. Tit var de tegnet og totalt blottet for skæmmende neonfarvede overskrifter.

Februar 1953:

April 1958:

Juli 1952:

November 1952:

November 1957:

Jeg har tænkt mig at scanne hyggelige og interessante ting fra bladene som passer til årstiden, så i næste uge vil jeg scanne fra juli-nummeret. Glæd jer, det er nostalgi på allerhøjeste plan.

8 kommentarer:

 1. Jo, jeg kan godt huske det hele. Det var mønster på stof, der fik mig i gang med at sy :-)

  SvarSlet
 2. -> Rasmine, ja, jeg er også helt ked af at jeg ikke kan sende ind efter mønstrene, men de har dem nok ikke på lager mere. Der er virkelig nogle pæne kjoler.

  SvarSlet
 3. Det er en skøn stil - minder mig om de gamle forsider på Familie Journalen. Sjovt så meget tidsånd der er i mode, og hvordan man lever/lavede ugeblade. Den røde kjole nederst ville være flot til dig, Sanne!

  Vil du med til blogtræffet på Frilandsmuseet med egen madkurv den 14/7?

  SvarSlet
 4. Fine gamle forsider. Men hvilken hvepsetalje på billede nr. 4, jeg får helt ondt i maven ved tanken ;-)

  SvarSlet
 5. -> Madame, jeg er også lige præcis vild med den røde kjole, ærgerligt at jeg ikke kan sende ind efter den. Jeg overvejer blogtræffet, men er ved at arbejde mig ihjel, så jeg venter lidt og springer måske på sidste øjeblik.

  -> Fruen i Midten, ja, billede fire bryder jeg mig heller ikke om, det ser utroligt unaturligt ud. Dengang var modellerne også radmagre, suk. Og velkommen til min blog. :)

  Rigtig go' weekend til jer alle.

  SvarSlet
 6. Vi har også nogle gamle Alt for damerne liggende, som vi købte på et loppemarked engang.
  Jeg glæder mig til at følge med i, hvad du viser fra bladene fremover.
  Jeg er vild med din 50'er stil. Går du i tøj fra dengang til hverdag, eller er det kun ved særlige lejligheder?

  SvarSlet
 7. -> Lone, Tak, Lone. Jeg er altid halvtredserinspireret klædt, dvs. jeg tør ikke gå på arbejde i strutskørt - endnu, men de synes i forvejen at jeg er skør og anderledes på den fede måde, så måske det kommer en dag. Jeg har prøvet at tage billeder af mig selv, og ville egentligt lave "Outfit onsdag" en gang imellem, men ved ikke om det er noget mine læsere gider se, jeg er nemlig en ualmindelige dårlig model. Jeg er fotograf, det er SÆ til gengæld ikke, så det hænger ikke rigtig sammen.

  Jeg samler i øvrigt også på gennemsigtige pleksi sko og tasker fra halvtredserne, måske jeg skulle blogge om det en dag. Måske jeg også skulle blogge lidt mere om min stil. Hæng på, det kommer en dag. ;)

  Jeg har faktisk adskillige ALT for Damerne fra halvtredserne, men de er indbundet som en bog, så de er svære at scanne. Problemet med dem er at de tit er alt for dyre. Her fik jeg fem stk for en halvtredser af den flinke sælger, jeg fortryder selvfølgelig at jeg ikke købte nogle flere.

  Rigtig go' weekend, og tak for din interesse. :)

  SvarSlet
 8. Hej, jeg er interesseret i Alt for Damerne fra februar 53, der skulle være en artikel om storcentre. Er der mulighed for at jeg kan låne bladet, eller få en scanning af de relevante sider? Vi er i færd med at researche vores næste projekt om storcentre, og det nummer af Alt for Damerne skulle være første gang ordet 'indkøbscenter' anvendes i danmark. vh fra Jacob Striboldt, www.proto-kolle.dk / post.protokolle@gmail.com

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...