torsdag den 21. august 2014

Kunsten at pakke

Jeg er egentligt ikke typen der rejser let. Hvis det stod til mig, slæbte jeg helst ALT mit tøj, sko, makeup og smykker med. Men med alderen er jeg blevet bedre til at begrænse mig. Jeg er mange gange kommet hjem og har lagt det meste rent på plads igen, og er så begyndt at bemærke hvad det er jeg rent faktisk bruger på ferien. Det afhænger selvfølgelig af årstiden og hvor man skal hen. I sommerferien skulle vi en uge til Østrig, og der er vejret meget ala Danmark, det vil sige man kan risikere både sol og varme, men også regn og kølige dage.

Et startertip er at skrive lister. Det elsker jeg, det er en del af at glæde mig til selve ferien, at notere hvad vil jeg have med og hvad har jeg brug for. Når man har lavet en go' liste, kan man genbruge den, for der er noget man altid skal ha' med. Her har jeg linet det hele op og min ældgamle kuffert er bestemt ikke særligt stor og har heller ikke hjul, hvilket også hjælper mig med at begrænse mig:
Packing a vintage suitcase

Hvad har jeg pakket denne gang? Her ligger til højre to par capri bukser, et par lange bukser og en nederdel. Til venstre ligger fem bluser (tykke og tynde) som passer til alle bukserne og nederdelen, og et sjal med gamle landkort, som ikke passer til noget af det:
Packing a vintage suitcase

Derudover pakkede jeg tre kjoler, som er fine med både flade og høje sko og en trøje eller sjalet over. De ligger let sammefoldede øverst i kufferten, så de ikke bli'r krøllede, men det er nu kun den lyserøde som laver en smule folder:
Packing a vintage suitcase
Tricket er at folde tøjet så lidt som muligt. Man kan også rulle det, men det har jeg aldrig været tilhænger af.

Undertøjet er lyserødt, for det er usynligt under alt tøjet. Ajjjj, hun viser os sit undertøj! Nej, jeg gør ikke, det er bare et par bunker lyserødt stof. Min elskede Miracle badedragt med blågrønne blade fra USA ligger til højre. Det er ikke sikkert jeg får brug for den, men jeg har den altid med, for jeg hader at skulle købe en:
Packing a vintage suitcase

Sko, åh sko. Jeg ville helst ha' mindst 20 par med, men her har jeg begrænset mig til fem par, hvor jeg har det ene par på:
Packing a vintage suitcase
De røde ballerinaer passer til bukserne, sølv klip-klapperne er både pæne og praktiske og fylder ikke noget. De sunde, men rimeligt pæne, Rieker sandaler i midten er mine yndlings, for der fantastiske at trave i hele dagen. Og så mine fantastiske gennemsigtige Miss L Fire retro sko, som passer til alt. Til sidst mine elskede Steve Madden rhinstenssandaler, som også er behagelige og passer til alt fra bukserne til de stramme kjoler.

Her er hele molevitten i kufferten:
Packing a vintage suitcase
Til venstre en stabel sammenlagte bluser, til højre en stabel sammenlagt bukser, en tynd hvid trøje (som passer til det hele, kan I se mønsteret?) og sjalet. Oppe ved låget ligger skoene i skoposer, mine er billige fra Søstrene Grene, men de fås også andre steder. Eller man kan nemt sy dem selv eller bruge plastikposer. I midten ligger undertøjet og ovenpå kommer lidt diverse.

Diverse er smykker og elektronik. Her er de smykker jeg medbragte:
Packing a vintage suitcase
Jeg er jo smykkenørd, så meget at jeg har min egen butik, da jeg ind imellem er nødt til at rydde lidt op. Her har jeg pakket min yndlingsring, skifteringen fra Runa, for der har jeg farver til alt i een ring. Og min fine lille æske med magnetiske skifte øreklips fra halvtredserne. Den mørkeblå taske er ved at være gammel, men genial at pakke feriesmykker i.

Se her, sådan ser den ud indeni:
Packing a vintage suitcase
Når man pakker smykker til ferie kan man gå den klassiske vej, f.eks. hvide perler, som altid er godt og passer til alt. Eller man kan pakke efter årstiden i stedet for matche sit tøj. Det har jeg gjort, så jeg har pakket isdessert armbånd, muslingeskalssmykker, mariehøns og strandtema smykker. En smykketaske ala min kan fås på Etsy.

Diverse er også lidt elektronik og ekstra solcreme:
Packing a vintage suitcase
Ja ja, jeg ved godt at jeg kunne hælde musikken på min nye smartphone, men jeg elsker min lille, gamle ZenStone med matchende højtaler.

Og her er så hvad jeg bringer med mig på ferien:
Packing a vintage suitcase

Ikke mere end jeg selv kan bære det. Kufferten i hånden og beautyboksen og min fine nye grønne ferietaske over skulderen.

Beautyboksen er altid færdigpakket, den står simpelthen klar til brug. Jeg har samlet alt i miniformat, og jeg mener virkelig ALT. Men den tror jeg at jeg vil lave et separat indlæg om en dag.

Derudover har jeg altid en bog og nyt ugeblad med.

Et sidste tip er at medbringe tomme plastikposer til snavsetøjet.

Jeg håber I får glæde af mine vejledning, og har I et ferietip, så del det endelig i en kommentar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...