lørdag den 28. februar 2009

Glyptoteket, mit åndelige frirum

Har du et yndlingssted? Altså udover dit hus og den slags. Det har jeg - Glyptoteket. Det er blevet mit åndelig frirum, hvor jeg tager ind sammen med Rasmine og nyder stilheden, kunsten, de smukke bygninger og ikke mindst vinterhaven, som er vidunderlig. Er vi heldige får vi plads i cafeen, som er alt for lille og sidder og nyder en kop the og en syndig kage under palmerne.

Når man kommer ind bli'r man mødt af "Vandmoderen", som jeg synes er meget smuk:

Sådan kan et kig opad i vinterhaven se ud:

Kuppeltaget er også smukt set indefra:
(jeg har selv taget alle billeder)

Det startede med at Rasmine inviterede mig derind for en hel del år siden, og jeg faldt pladask for stedet, som hun selv har beskrevet det her. Jeg indrømmer gerne at jeg er kunst-mongol, men jeg nyder kunst meget og suger gerne til mig. Vi tager jævnligt en tur derind om søndagen, hvor der er gratis adgang og også gratis rundvisning. Vi deler heldigvis rimeligt samme smag indenfor kunst og kager og da jeg kaster mig ud i kunsten med åbent sind, afprøver vi også ind imellem rundvisninger vi ikke lige umiddelbart ville deltage i. Man risikerer jo kun at finde en ny yndlings-genre.

Så har du ikke nogen yndlingssteder, kan jeg varmt anbefale Glyptoteket. Bare sig til hvis du vil med. :)

12 kommentarer:

 1. Flotte billeder - især nærbilledet af Vandmoderen!

  Ellers no comments ;-D

  SvarSlet
 2. TAK, Rasmine! :)

  Bare svært at tage billeder uden alt for mange turister i baggrunden.

  SvarSlet
 3. Ét af de smukkeste steder i København.

  SvarSlet
 4. Det lyder så dejligt, Sanne! Der er virkelig så smukt på Glyptoteket - og hyggeligt i cafeen. Jeg kan mærke at det er alt for længe siden, jeg har været derinde. Er det ikke en idé for dig og Rasmine at tage med til blogtræffet den 28/3?

  SvarSlet
 5. -> Sister Bonde,
  Ja, det er ren balsam for sjælen. :)

  SvarSlet
 6. -> Madame,
  Du må derind en søndag. :)
  Den 28. marts er det min mors følle, så der kan jeg desværre ikke. Men skal nok hægte mig på et træf i fremtiden. Tak for invitationen. Jeg skal nok også ha' lidt flere læsere, der jo ikke rigtig nogen som kender mig.

  SvarSlet
 7. Jeg har ikke været til blogtræf endnu, men efter at have læst rapporterne har jeg en stærk fornemmelse af, at det sætter skub at blogkommunikationen at have været til et træf - der lærer man jo netop folk at kende, og de lærer en at kende ...

  Det er egentlig både positivt og negativt. Positivt, fordi det beviser, at den direkte menneskelige alligevel giver noget andet og mere end den virtuelle, og negativt, fordi det beviser bloggeriets begrænsninger. Altså set med en udenforståendes øjne.

  SvarSlet
 8. Rasmine, du skulle tage med, jeg er sikker på, at du bliver glædeligt overrasket. Og så tager vi Sanne med næste gang igen. Denne gang kommer der flere nye bloggere med, bla.a Klidmoster og Bente.

  Og så giver det et herligt liv på bloggene bagefter ...

  SvarSlet
 9. Jamen, jeg drømmer da bestemt om at komme med på blogtræf, for det skal da prøves. Og jeg tror bestemt, at du, Rasmine, har ret i at det giver trafik på bloggen, når man mødes i virkeligheden og får snakket. Hvis mor mod forventning ikke holder sin fødselsdag den 28., så er jeg på. :)

  SvarSlet
 10. Dejligt, Sanne, jeg håber, din mor holder sin fødselsdag en anden dag.

  SvarSlet
 11. Det er meget lang tid siden jeg har været derinde, det må være en af de steder vi fra VIPvoices.dk skal mødes i 2010 :)

  Tak fordi du mindede mig om det fantastiske sted!

  SvarSlet
 12. -> Dimitri, TAK og velkommen til min blog. :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...