søndag den 26. september 2010

Æblets dag

Jeg har været til Æblets Dag i Pometets Hus i dag. Jeg havde medbragt mit lille kamera, men batterierne var flade, desværre. Jeg har en lille veninde, som arbejder der, og har fortalt om det. Og det var ganske rigtigt superinteressant, hvilket besøgstallet også vidnede om - der var parkeret biler langt pokker ned ad vejen.
Man kan smage på saft (og vin mod 10 kr.), man kan lære om podning, kogning af mos og presning af saft. Jeg er helt vild for at investere i sådan et sæt:
Selve pressen er så dekorativ at den kan stå fremme, den meget store persillehakker (i baggrunden) kunne man så gemme væk i skuret.

Man kunne også få bedømt hvilken æblesort ens gamle træ hjemme i haven er. Der var nu en kilometerlang kø, og man kan faktisk prøve selv her: Æblenøglen. Det var samme værktøj de brugte, men så kunne de selvfølgelig også smage på æblerne.

Bagefter gik vi en lang tur i det kæmpemæssige plantageområde, og vores go'e ven Jespers søn Rasmus arrangerede en "æblesmagning". Jeg tror aldrig i mit liv jeg har smagt så mange forskellige æbler. Og ud af tre drenge og en quinde, hvem tror I så var den eneste der havde en lille Schweizer kniv i lommen? :)

6 kommentarer:

 1. Det er vel en årligt tilbagevendende begivenhed?

  Sådan en kniv er god at have. Jeg har også en, men ikke en af dem, der er flere centimeter tykke.

  SvarSlet
 2. -> Rasmine, ja, det er hvert år, så det er bare at holde øje. Det var superhyggeligt. Og min mini lommekniv er en rigtig dame-Schweizerkniv med lille kniv, saks, neglefil, tandstik og pincet. Og så er den selvfølgelig lyserød. :) Jeg kan slet ikke undvære den.

  SvarSlet
 3. Min har kun kniv, saks og neglefil - den skulle være så lille som muligt - og den er rød. Jeg vidste ikke, man kunne få den i andre farver, men er godt tilfreds med den klassiske røde.

  SvarSlet
 4. -> Rasmine, det også nyt at man kan få den i Danmark i andre farver end rød. Tidligere købte mine forældre dem til mig i udlandet - jeg har tabt et par stykker.

  SvarSlet
 5. Ih, hvor lyder det spændende. De danske æbler har trange kår i supermarkederne desværre. Jeg har tit tænkt på at besøge Pometet, men selvfølgelig bør man gøre det på ÆBLETS DAG!

  SvarSlet
 6. -> Ditte, ja det er synd, for de smager jo fantastisk. Men det er nok alle de der tåbelige størrelsesregler der spiller ind. Hold øje i september til næste år, så du kan komme til Æblets Dag. :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...