torsdag den 21. marts 2013

Fars Chevy

Nu er det vist ved at være på tide med en bilhistorie igen, inden der går for meget dullegrej og neglelak i den! ;)

Jeg har tidligere fortalt jer historien om min mors bil, Frederik, og om bilen som hun ikke fik. Men hvad kører min far egentligt i? Jo, fars hverdagsbil er en Chevrolet Stepside fra 1940:

Dem er der kun to styk af i Danmark, så den er rimeligt sjælden. Far købte den som halvfærdigt projekt af en mand, som skulle skilles og derfor var nødt til at rydde lidt ud. Der var selvfølgelig meget at lave på den. Manden havde fået den sandblæst, så den var vind og skæv, så far måtte rette den op. Det der var lavet var ikke lavet særligt godt, så det lavede far om. Den kom med dens originale motor, en 4,2 liters sag, men den var alt for dyr i benzin, så far satte en Ferkins dieselmotor i. Men den kunne ikke trække lastbilen, når han havde sin hjemmebyggede camper på ladet, så han har sidenhen sat en Toyota Landcruiser 4 liters dieselmotor i den. Jeg gætter på at det er den originale motor vi ser på billedet, men jeg er jo ikke mekaniker.

Far har altid selv malet sine biler og er faktisk ret god til det, selvom han selv er meget kritisk:
Spørg mig ikke om hvorfor han maler i bar mave, det må have været varmt den dag. ;)

Far har som sædvanligt ændret en del uhensigtsmæssigheder (efter hans mening). Bl.a. var bagtøjet ikke bredt nok, så han har ændret det til fri kardan og bygget en klump fra en Toyota HJ60 Landcruiser i original bagtøjet.

Her ses den nymalet og klar til at blive samlet:

Far kører som sagt i den til daglig, han kører affald i den og ofte med trailer efter, og hjælper gerne naboerne med at køre ting og skrald i den, så den bliver i den grad brugt. Far og mor kører også på ferie i den, med den fine hjemmebyggede camper på ladet, men den vil jeg fortælle om en anden gang. Noget af det sjoveste far nok har kørt er for selveste julemanden i et optog gennem Stege, så stod julemanden der på ladet og vinkede til folk.

Her er søde ægtemand klædt ud som amerikansk bonderøv fra 1940 ved en af vores Conquer de Charme optrædende ved Gavnø Slot:

Min seje søster (som ligner en fotomodel) låner den jævnligt, når hun skal en tur på omlasteren - tror I der bli'r gloet? :)

2 kommentarer:

  1. Din fars bil er helt fantastisk - så smuk! Rigtig god weekend til jer :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er en fin hverdagsbil. :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...